Πέμπτη, 28 Μαΐου 2015

Με απόλυτη επιτυχία η πρώτη παρουσίαση του βιβλίου "Απο το Εγώ στην αιωνιότητα"

Η Ηθοποιός δ. Αικατερίνη Πυρινή, απαγγέλει Νικηφόρο Βυζαντινό

Ο μεγάλος μας Ηθοποιός κ. Κώστας Πρέκκας, απαγγέλει Νικηφόρο Βυζαντινό

Ο κ. Πάνος Χατζηγεωργιάδης κατά την διάρκεια της εισήγησης του

Το περασμένο Σάββατο 23 Μαίου, στον χώρο του Πολιτιστικού πολύκεντρου του Δήμου Ηρακλείου Αττικής "Ηλέκτρα Αποστόλου", πραγματοποιήθηκε η πρώτη εκδήλωση παρουσίασης της ποιητικής εκλογής του Μουσικοσυνθέτη, Λογοτέχνη και Δημοσιογράφου κ. Πάνου Χατζηγεωργιάδη.

   Η προσέλευση του κοινού υπήρξε σημαντική παρά τα δεδομένα της ημέρας και το γεγονός πως επρόκειτο για μία ποιητική εκλογή, πράγμα που σημαίνει πως η ανάγκη για ουσιαστικές στιγμές τέχνης που δεν γίνονται απο την τέχνη για την τέχνη αλλά έχουν σαφείς αναφορές στην σημερινή Ελλάδα της κρίσης, παραμένει αμείωτη στο κοινωνικό ασυνείδητο.

  Την εκδήλωση διοργάνωσε η ένωση Ποντίων Ν. Ιωνίας και Ηρακλείου Αττικής "Η ΡΩΜΑΝΙΑ", ενώ έγινε και σαφής αναφορά στην γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού, καθώς και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή χάριν μνημοσύνου για τους 353.000 νεκρούς της. Το "Απο το Εγώ στην αιωνιότητα¨, παρουσίασαν με καίριες εισηγήσεις επί του θέματος οι κ. Δρ. Ησαίας Κωνσταντινίδης, εκδότης και δημοσιογράφος, ο έγκριτος νομικός των Αθηνών κ. Φώτιος Μπαμπάνης και ο ίδιος ο συγγραφέας και μέλος της ένωσης πνευματικών δημιουργών και μουσικοσυνθετών Αγγλίας, λογοτέχνης και δημοσιογράφος κ. Πάνος Χατζηγεωργιάδης, ενώ σε ρόλο συντονιστή της συζήτησης ήταν ο Χείρ. Οφθαλμίατρος κ. Ευστράτιος Περσίδης, πρόεδρος της ένωσης Ποντίων, "Η ΡΩΜΑΝΙΑ".

  Την εκδήλωση λάμπρυνε με την παρουσία και την απαγγελία ποιημάτων απο την ποιητική αυτή εκλογή, ο μεγάλος μας ηθοποιός κ. Κώστας Πρέκκας, αλλά επίσης σημαντική συμμετοχή είχαν και οι ηθοποιοί Ευάγγελος Πυρινής καθώς και η δ. Αικατερίνη Πυρινή, οι οποίοι επίσης διάνθισαν τον λόγο των εισηγητών απαγγέλωντας εξαίσια πονήματα του συγγραφέα. Την εκδήλωση τέλος παρακολούθησαν σημαντικές προσωπικότητες της περιοχής καθώς και πρόεδροι Ποντιακών σωματείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου